30 oct. 2009

Antivirus Gratuit pentru Windows Xp si Windows Vista

Desi am mai vorbit despre acest antivirus intr-un articol anterior,am preferat sa o fac iar,insa de data aceasta putin mai deschis.

AVG Free Anti-Virus, dupa cum si numele lui ne indica,este doar un Antivirus…asta vrea sa spuna ca nu vom fi protejati de Spyware,Spam,Adware,atacuri de retea,etc.Singura lui funtie,este aceea de a ne proteja de virusii informatici.

Tin sa subliniez faptul ca prin instalarea lui,!!! NU !!! avem calculatorul protejat in totalitate.Pe langa faptul ca putem risca sa fim infectati cu alte programe daunatoare,daca nu realizam o SCANARE PERIODICA a calculatorului,putem avea surpriza ca documentele noastre sa fie infectate,datorita alimentarii continuue a acostora prin descarcare lor cu prin tipicele programe precum Emule,Odc,Dcc+,Stong Dc,Ares,BitTorrent,etc.

Din acest motiv,insusi producatorul va recomanda sa realizati periodica (saptamanal daca e posibil) o scanare totala,timp in care,daca aveti OPRITE programele de download,cu atat mai bine.

Antivirusul il puteti obtine gratis,in limba engleza de AICI .

Skype Roman – Manual de Instalare Ilustrat,in limba romana.

Niciodata nu am crezut ca vreodata voi scrie un articol referitor la instalarea programului Skype,insa fiind intrebat de multe ori cum se instaleaza acest program,am crezut de cuviinta,ca e necesar.

Primul pas ce trebuie facut,este sa intrati pe pagina oficiala Sype www.skype.com si sa va descarcati programul din optiunea ¨download¨.

Dupa ce am instalat programul Skype,utilizarea acestuia este foarte simpla.Pentru a adauga prieteni in lista,scriem numele de Skype al acestora in optiunea ¨Adauga Prieten¨.

Cel mai greu pas,din cate am observat eu,este pentru majoritatea acela de a alege limba de folosire,si cum nu toata lumea intelege engleza incat sa se descurce,realizeaza o instalare automata,apasand pe ¨next¨ ,in timpul instalarii,ca un robot.Acea instalare simpla,ulterior,provoaca o confuzie totala in folosirea programului,datorita optiunilor afisate in limba engleza.

Sper ca am fost destul de explicit,si sper ca incepatorii in lumea Windows,sa inteleaga din acest manual cum se instaleaza Skype. :D

Sa nu uitati, ( spun asta pentru ca mi s-a mai intamplat),ca pentru a vorbi cu Skype,aveti nevoie de un microfon pe care,il conectati la mufa ROZ,al calculatorului,acolo unde scrie ¨Mic¨…bafta !!!

Xp sau Vista – Windows Xp sau Windows Vista ?!?

In urma cu cateva secunde citeam un articol asemanator,in blogul pe care il puteti vedea AICI ,unde se vorbea pe aceeasi tema.

Despre autorul acelui blog,nu va pot spune prea multe deoarece nu il cunosc,si nici nu voi pune in indoiala profesionalismul si experienta lui in ale informaticii,insa, sunt de acord cu ceea ce a scris despre acest ultim sistem operativ,lansat de Microsoft…spre diferenta de alti Blog-eri.

Dupa cum vorbeam si in articole anterioare,niciodata nu ii vom putea cere unui Jeep,sa consume ceea ce consuma un Lastun,si nici unui Lastun,fie el cat de mic,sa mearga cu motor de rasnita de cafea….

Rechizite pentru Vista ?!? …pai daca e sa vorbim despre rechizite,cu riscul de a ma repeta,va spun ca,un pc cu 2 Gb RAM DDR2 sau DDR3,512 Mb Grafica (de preferinta Nvidia 8500 GT),un processor Dual Core,sau Core 2 Duo,de 2 Ghz minim si o placa de baza compatibila cu Windows Vista,va vor oferi un sistem operativ complet,sigur,stabil,utilizabil si atractiv.

Imi cer scuze ca folosesc acest mijloc de comunicare pentru a reprosa Blog-erilor care scriu articole despre functionarea unor programe sau caracteristicile unui sistem operativ,utilizand ca sursa articole citite in bloguri,site-uri,etc ….insa nu au probat pe pielea lor,functionarea acestora,utilizand in testul facut,macar minimele rechizite cerute de fabricant pentru functionarea corecta a aplicatiei in cauza sau a sistemului operativ…daca nu au posibilitatea de a face acest ultim lucru…sa se rezume la scrisul articolelor despre care au habar…sau cel putin sa aminteasca,caracteristicile platformei in care au probat aplicatia sau sistemul operativ in cauza.

Optimizeaza Windows XP si Vindows Vista

Dupa aproape o luna de teste preliminare realizate programului Ashampoo WinOptimizer 5 pe o platforma virtuala creata in VirtualPc,cu caracteristicile urmatoare:

* Windows Xp Professional & Windows Vista

* 1 Gb Ram

* Intel Pentium D 3 Ghz

Sincer,mi-a placut felul in care lucreaza acest program,si randamentul bun pe care il obtine calculatorul daca se realizeaza optimizarea automatica oferita de WinOptimizer.

Printre altele,tin sa amintesc,ca e remarcabila curatenia ce WinOptimizer o face in fisierele temporale si alocarea cu exactitudine ce o face atunci cand defragmenteaza partitia C:/ .

In timpul testelor am utilizat diverse programe,(MarkTest,HotCpu,etc), pentru teste de randament,care “imprastie” documente de tot felul,pe intreaga partitie,creeaza temporale de pana la 8 gb,si incarca la 99 % memoria ram,si 87 % capacitatea procesorului;spre surprinderea mea,Ashampoo WinOptimizer a trecut testul in mod acceptabil.

Daca e sa vorbim de pret,cred ca e totusi destul de piperat pentru buzunarele multora,insa o versiune de proba,nu va va lasa indiferenti.

Ashampoo WinOptimizer il puteti obtine de pe sit-ul oficial Ashampoo www.ashampoo.com .

Nota: Dupa Ashampoo WinOptimizer,vine randul programului de aceeasi clasa,TuneUp.In aproximativ o luna,va voi spune parerea pe care o am.Daca vreti sa il probati pe “pielea” voastra,descarcati versiunea de proba de pe http://www.tuneup-software.co.uk/products/tuneup-utilities/

Thunderbird – Client de e-mail gratuit pentru Windows si Linux

Thunderbird este un program cu care puteti sa va descarcati scrisorile electronice,e-mail,primite la contul dumneavoastra pop sau imap.

Asemanator programului Outlook,acest program gratuit,este creat si dezvoltat de catre Mozilla,”mama” Firefox-ului.

In afara de faptul ca este gratuit,putem spune ca este stabil,complet,rapid si daca e sa il comparam cu alte solutii gratuite,Thunderbird ocupa foarte putin spatiu in HDD,consuma putine resurse ale memoriei RAM si a procesorului.

Ideal pentru incepatori,deoarece este foarte simplu de configurat si utilizat.

Permite gruparea mesajelor primite dupa diferite functii configurabile,(nume expeditor,zile saptamanale,servici,hobby,etc) si totodata permite receptionarea mesajelor RSS.

Thunderbird il puteti obtine de pe sit-ul oficial Mozilla, www.mozilla.ro

Nota: Probabil sunt eu mai Freacky,insa mereu prefer sa utilizez programe open source,(cod liber),si probabil acesta este unul din motivele pentru care utilizez Thunderbird de aproximativ trei ani.

Activeaza Windows Xp dupa reinstalare

Uneori,avem nevoia de a reinstala Windows Xp,fie din cauza supraincarcarii acestuia cu informatii si/sau programe inutile pe care,daca ar fi sa le stergem/dezinstalam,am avea nevoie de cateva zile;fie din orice alta problema care nu permite functionarea sistemului operativ cu corectitudine.

In oricare din cazurile de mai sus,daca preferam sal dezinstalam,odata reinstalt Windows Xp,acesta ne permite utilizarea lui timp de 30 de zile.

Multe persoane,au schimbat carcasa calculatorului,si s-a descotorisit de aceasta inainte de a scrie numarul de licenta windows.

Pentru a evita nelaceri si/sau cautari disperate dupa o licenta care sa ne permita activarea Windows Xp,va sfatuiesc,ca,inainte de a va apuca de reinstalarea sistemului operativ,sa salvati pe un cd,PenDrive,alta partitie,mail,etc; dbl-ul wpa.Cum se face acest lucru ?!?

Intrati in partitia in care aveti instalat Windows,(de obicei este partitia C:/),apoi,cautati directorul Windows unde,in subdirectorul Sistem32 cautati si copiati wpa.dbl in unul din locurile sigure.( C:/Windows/Sistem32/wpa.dbl )

Dupa ce ati reinstalat windows,singurul pas ce trebuie facut,este acela de la rescrie acest .dbl in acelasi loc de unde a fost scos : C:/Windows/Sistem32/wpa.dbl apoi restartati calculatorul,si windows va fi activat.

Obs: wpa.dbl detine informatii referitoare la hardware-ul calculatorului dvs,(piesele lui),din acest motiv,cu wpa.dbl scos din pc-ul dvs.,puteti activa doar pc-ul dumneavoastra,atat timp cat nu a-ti schimbat placa de basa,sau/si fabricantul procesorului.

Program pentru sunat gratis pe fix si mobil

Este programul pe care il folosesc de aprozimativ 2 ani de zile si de care,sunt perfect multumit.Din acest motiv am decis punerea in blog a acestuia,pentru ca multe persoane au nevoie de acest gen de program, nu stiu ca exista.

JustVoip va ofera posibilitatea de a vorbi gratis,sau contra cost,cu numere de telefon din intreaga lume,dupa ce il instalati in calculatorul vostru.Trebuie sa va avertizez ca pentru o calitate mai buna de sunet,aveti nevoie de o conexiune de internet superiara simetricii 128 Kbps/128 Kbps…ce vrea sa spuna asta ? pai vrea sa spuna ca viteza de urcare,(upload),a conexiunii trbuie sa fie superiara a 128 Kbps,si viteza de coborare,(download),superioara a 128 Kbps.(Conexiunile ADSL sau superioare sunt perfecte,desii se recomanda inchiderea clientilor de sharing: Emule,Ares,Odc,BitTorrent,StrongDc,etc ; atunci cand realizati convorbiri cu programul JustVoip.

Pentru a evita efectul microfonie,(ecou interminabil),va recomandam utilizarea castilor tip HandsFree,(maini libere),in loc de microfon si boxe…

JustVoip poate fi descarcat de pe www.justvoip.com si este la fel de usor de utilizat ca si Skype.Desii va cere dupa ceva vreme incarcarea contului cu minim 10 € ,banii dumneavoastra nu vor fi cheltuiti in perioada de greatie,(aproximativ 200 de zile),atat timp cat sunati la destinele gratuite.Lista cu tarile unde puteti suna gratis,sau Low Cost,(cost redus),o casiti pe acelasi site.

Mai in glu- ma,mai in serios,cred ca cei de la JustVoip ar putea sa imi transfere cateva mii de euro in cont pentru buna publicitate ce le ofer in acest blog :) :D :)

Pentru incheiere,nu pot decat sa va urez,convorbiri placute cu persoanele dragi voua…

RAM in Xp – Mareste memoria ram in XP folosind un PenDrive !!!

Era greu de crezut ca pentru a marii viteza de raspuns al calculatorului nostru,vom putea folosi memorii USB,(PenDrive),insa,unul din noutatile aduse de Windows Vista,era aplicatia “Ready Boost”,care,oridecateori conectam prin USB un PenDrive,sau un HDD extern,ne intreba daca vrem sa folosim spatiul liber din aceasta pentru a imbunatatii viteza sistemului operativ.

Nu prea eram multumiti de randamentul oferit de ReadyBoost,asa ca,majoritatea,am preferat sa instalam noi moduli de memorie RAM.

Daca Vista nu a simtit schimbarea cu Ready Boost,iata ca a venit randul Xp-ului,insa de data asta cu o aplicatie creeata numita eBoostr.

Acest program,doar mareste viteza sistemului operativ,insa nu memoria ram.Sa nu credeti ca daca veti folosi eBoostr,si un PenDrive de 1GB,atunci cand veti da “Proprietati” pe “My Pc”,in loc de 512 Mb Ram,(RAM INSTALAT),va va arata 1,512 Gb RAM.

Vreti viteza mai mare in pc-ul vostru cu Windows Xp ?!? Utilizati eBoostr !!!

Aplicatia eBoostr , o puteti descarca de AICI !

Top Anti Spyware pentru Windows

Parerea mea este ca ordinea si/sau descrierea acestor programe de o necesitate majora,e ultimul lucru de care trebuie sa tinem cont.In general,articolul va vorbeste de cele mai cunoscute programe de acest gen,asa ca merita vazut.

Puteti vizita clasamentul expus facand CLICK AICI !!!

Evita parola Xp – Conecteaza-te la un pc cu Xp fara parola !!!

Probabil pare ¨Hack-Truc¨,insa nu e deloc asa…sa vedem:

* Cand facem parte dintr-un grup de munca,(worckgroup),utilizand in pc-uri sistemele operative Windows,(2000 Professional,Xp Home Edition,Xp Professional sau gama Vista),si dorim sa utilizam o imprimanta,( partietie,document,etc), conectata la alt pc,atunci cand ne conectam ne cere un nume de utilizator si o parola.

* Pana aici,nici o problema…insa,problema apare atunci cand persoana la calculatorul careia este conectata imprimanta,(partitia,document,etc),nu doreste sa foloseasca o parola pentru a intra in Windows…

Solutia: Apasati tastele Windows + R,(sau : Start – Run),si in fereastra ce se deschide,scrieti comanda: ¨control userpassword2 ¨ si in fereastra ce se deschide,selectionam utilizatorul cu parola in acel pc,pe care nu il vom obliga sa-si foloseasca parola in propriul pc cand intra in windows,ci sa o foloseasca doar atunci cand se conecteaza la sistemul informatic propriu,utilizand oricare alt pc.Hm,nu ati inteles mare lucru…sa vedem pe romaneste…

*** Eu am un pc,si in pc-ul meu nu vreau sa scriu nici o parola sau un nume de utilizator atunci cand vreau sal folosesc,insa,atunci cand colegii din aceeasi retea,vor sa se conecteze,vreau sa ii oblig sa scrie un nume de utilizator si o parola pentru a putea folosii documentele si fisierele mele. Cum fac asta ?!? ***

- Creezi un utilizator numit: ¨Coleg¨,(Amic,Iubit/a,Socru,Mama,Tata,etc),si ii pui o parola.Daca vrei sa aiba acces la tot,ii creezi cont de Administrator,daca nu,ii creezi un cont limitat.

1. Tata vrea sa se conecteze cu Laptopul propriu,la pc-ul meu,ca sa vada pozele din vacanta,de ce are nevoie?

- De numele de utilizator si parola ce eu am creeat.

3. Ok,asta am inteles,dar comanda *** control userpasswords2 *** la ce ma ajuta?

- te ajuta in felul urmator: tu,cand intrii in calculatorul tau,nu ai nevoie de parola,insa cei care se conecteaza,vor avea nevoie,atat timp cat se conecteaza la documentele tale,utilizand alte pc-uri.

4.Aha,ok,acum am inteles,si cum fac asta ?!?

- faci asa: Apesi tasta R + tasta Windows,(tasta cu steguletz),apoi scrii comanda *** control userpasswords2 *** in lista ce apare,selectionezi numele utilizatorului tau,apoi debifezi casuta de mai sus,care obliga utilizatorii sa foloseasca o parola.Iti va cere parola,pentru a confirma identitatea ta,accepti,aplici,si gata :) .

5. Si daca vreau sa-mi activez parola atunci cand merg in vacanta ?

- pai faci acelasi lucru,insa pe dos,in loc de a debifa,bifezi casuta,pui parola,accepti si aplici.

Scaneaza IP-uri – Scaneaza adresele I.P

Atunci cand esti conectat in retea si nu cunosti aresele i.p.,(Internet Protocol),ai posibilitatea sa faci ping-uri manuale utilizand comanda *** ping ¨adresa ip¨ si apesi Enter ***.(ex: ping 192.168.1.1,pentru a realiza ping la adresa 192.168.1.1).si tot asa,schimband rand pe rand numerele din fiecare modul aflat inainte,intre sau dupa puncte cu o valoare cuprinsa intre 1 si 255.,(exemplu: Ip Initial: 192.168.1.1 ; IP nou de scanare 192.169.1.1 ),sau poti utiliza un program cu care pe langa ping,(255 ip-uri deodata),iti da posibilitatea sa ¨exploreazi¨ pc-ul ce ai gasit,si chiar sa-l stingi ¨de la distanta.

Netscan este programul despre care vom vorbi in acest articol.Puteti sa il descarcati de pe http://www.softperfect.com/products/networkscanner/ si dupa ce il instalati ii puneti ip-ul de scanare

de start si ip-ul de scanare final ca in imaginea de mai jos apoi apasati butonul ¨Start Scanning ¨

In cateva secunde,programul incepe sa detecteze celelalte sisteme informatice din retea,(PC-uri,Servere,etc),numele si/sau adresa carorora,vor aparea in lista programului Netscan .

Pentru a controla un pc anume,facem click dreapta pe adresa lui din lista,si din meniul ce se deschide,alegem o comanda.

Grub – Ubuntu sau Windows – Schimba ordinea de pornire.

Multe persoane,care au instalat in pc ,sistemul operativ Windows inaintea Ubuntu,au observat ca atunci cand pornesc pc-ul,apare o lista din care pot alege sistemul operativ cu care vor sa lucreze.

Majoritatea,ca si in cazul meu,din cauza serviciului,au insa mai mare nevoie de Windows decat de Ubuntu,insa atunci cand pornim pc-ul,daca nu alegem din lista sistemul operativ Windows;Ubuntu va fi cel care va porni automat,si in ciuda faptului ca avem 10 secunde sa alegem sistemul operativ cu care dorim sa lucram,uneori,nu alegem la timp sistemul operativ Windows,ceea ce ne obliga sa restartam pc-ul pentru a putea lucra cu sistemul operativ dorit.

A. In cele ce urmeaza,vom vedea cum putem schimba sistemul operativ ce porneste automat,obligand pc-ul nostru sa porneasca,cu Windows in loc de Ubuntu.

1. Pentru inceput,pornim Ubuntu,apoi,deschidem un ¨Terminal¨,(asemanator aplicatiei Simbol de Sistem din Windows,si se numeste: Terminal,si il putem gasi in Accesorii),si in acesta,scriem comanda urmatoare:

***** comanda ***

sudo gedit /boot/grub/menu.lst

***** sfarsit comanda ***

* scrieti doar: sudo gedit /boot/grub/menu.lst

2. Introducem parola ce o avem in Ubuntu,apoi apasam tasta ¨Enter¨

3. In lista ce se deschide,cautam ¨ default 0 ¨ (default zero)

4. In loc de ¨0¨,(zero),punem numarul sistemului operativ Windows. !!! ATENTIE !!!

—- Vom vedea o lista cu posibilitatile de pornire,unde,numaram posibilitatile de pornire,iar daca Windows este al-4-lea, schimbam ¨ default 0 ¨,(zero), cu ¨default 4¨,(patru). —– trebuie sa arate asa:

default 4

—- Pentru a evita neintelegeri,putem numara,atunci cand pornim calculatorul,posibilitatile de pornire,iar daca in lista neagra , Windows este pe locul 4,(patru), atunci cand vom modifica lista grub,nu va mai trebui sa cautam in aceasta lista si sa ne apucam de numarat,asa ca vom pune ¨default 4¨. De obicei,Windows apare sub titlul :

¨Other operating systems¨

Dupa ce am schimbat relatia ¨default 0 ¨ cu ¨default 4¨ va porni automat,al-4-lea sistem operativ din lista,in cazul nostru,Windows.

Daca dorim sa pornim cu Ubuntu,putem alege cu tastele de navegare sistemul operativ dorit,apoi confirmam cu tasta Enter

B. Pentru a schimba timpul in care se porneste sistemul operativ daca noi nu apasam nici o tasta,in acelasi menu.lst ce se deschide asa cum am aratat mai sus,cautam ¨ timeout 10¨ si schimbam numarul zece cu numarul de secunde necesare,astfel incat,daca dorim sa avem la dispozitie cinci secunde pentru a ne decide intre Ubuntu sau Windows,vom scrie 5 in loc de 10.Comanda,trebuie sa ramana asa¨ timeout 5¨

Actualizari Automate – Actualizeaza-ti Windows-ul !!!

Putinii ani de experienta,mi-au dat de inteles,ca un utilizator minocru,basic si/sau incepator,nu pune mare pret pe actualizarile automatice,si,in multe cazuri,m-am intalnit cu utilizatori ce aveau actualizarile automate dezactivate.

Un sistem operativ stabil se obtine pe parcurs,dupa cateva luni bune de folosire,sau in unele cazuri,procesul de stabilizare optima,poate dura cativa ani.

Windows Update, este foarte important in sistemul operativ,si tocmai din acest motiv,se recomanda mentinerea lui in stare activa.Se recomanda,cautarea manuala de actualizari,cel putin o data la 2 luni,pentru a mentine sistemul operativ sub protectie,si mereu in pas cu aparitiile continuue de hardware si programe.

Neplacerea vine atunci cand folositi un sistem operativ ilegal,stiti voi…acel sistem operativ instalat de pe cd-ul de la prietenul prietenei colegului verisorului meu… sau acel sistem operativ ¨cumparat¨ pe Emule,Odc,Dcc+,etc…

Sfat: Mentineti sistemul operativ din calculatorul vostru actualizat,si cautati actualizarile disponibile manual,atunci cand e cazul,pentru a va bucura de imbunatatirile acestuia.

Programe necesare in Windows ?!? Aici aveti lista:

Nu de mult,am primit un mail in care eram intrebat care sunt pasii ce ii fac atunci cand configurez un pc de la zero.

De obicei,nu fac acelasi lucru in toate calculatoarele,dar nu mi-e greu sa va descriu pasii facuti atunci cand e vorba de un utilizator basic.

1.Prima data,actualizam Windows,utilizand,Windows Update,proces in timpul caruia,restartam calculatorul,ori de cate ori e necesar.
2. Instalam programele multimedia:
a)
Winamp: http://www.winamp.com
b) Instalam DivX : http://www.divx.com

3.Programele de chat:
a)
Yahoo Messenger : http://www.Yahoo.com
b) Mirc: http://www.mirc.com
c) Skype: http://www.skype.com
d) JustVoip: http://www.justvoip.com
4.Programe de lucru:
a)
Compresie: 7zip: http://www.7-zip.org
b) Inregistrare CD-DVD, Nero : http://www.nero.com
c) Flash Player: http://www.adobe.com
d) Vizor PDF, Adobe Reader: http://www.adobe.com
5. Programe de optimizare:
a)
TuneUp: http://www.tune-up.com
6.Programe de protectie:
a) Antivirus complet,(sunt multi antivirusi cu protectie completa,si de obicei,utilizez antivirusul cumparat de catre client.Eu personal,folosesc Panda,datorita necesitatilor proprii.

Cam asta ar fi lista de programe,si probabil unele persoane ma vor acuza de instalarea antivirusului in ultimul moment.Am sa va spun si de ce: ¨Fiind o solutie completa,antivirusul,include un Firewall; urmand acesti pasi,dupa ce am programele necesare instalate,instalez antivirusul,si in acest mod,nu am nevoia de a configura protectia Firewall.¨

Dupa instalarea antivirusului si actualizarea acestuia,restartam pc-ul si pornim o scanare completa a pc-ului nostru.

Accelereaza viteza internetului – Obtine viteza maxima !!!

Cautand prin statisticile de cautare, gasesc o intrebare foarte populara: ¨Cum pot mari viteza de navegare pe internet ?¨.

Multe raspunsuri utile,insa foarte multe solutii inutile circula prin paginile si blogurile disponibile pe internet.

E posibil sa marim viteza conexiunii la internet ?!? Posibil este,insa inainte de a vorbi mult aiurea,hai sa va explic,cum sta treaba.

* Daca providerul,(cel caruia ii platiti internetul),va ofera 1Mb/s de download,viteza va ramane mereu aceeasi,asa ca nu va faceti iluzii cu marirea ei,peste cota stabilita de provider.

* Adevarat e faptul,ca uneori avem o configurare aiurea facuta,care nu ne permite sa utilizam intreaga viteza disponibila,si in acest caz,recurgem,ca in momentul de fata,la trucuri utile si capabile de a repara gresita configurare.

Multe aplicatii de plata se lauda ca fac minuni atunci cand e vorba de optimizarea conexiunii la internet,insa putine din ele sunt in stare sa se compare cu o aplicatie gratuita,care,face lucrurile chiar foarte bine…partea cea mai buna,este,dupa cum am mai spus,ca aceasta aplicatie despre care va vorbesc,este GRATUITA.

Acum,ma veti ruga sa nu mai bat campii,si sa va prezint ¨superaplicatia¨;ok,aplicatia despre care va vorbeam,este Ashampoo Internet Accelerator 2

Aceasta este singura aplicatie capabila sa ma convinga,ca exista cu adevarat un program care poate face minuni atunci cand e vorba de conexiuni la internet,fie DialUp,Dsl,Cable sau WiFi.

Ce trebuie sa faceti voi pentru a obtine o conexiune mai fluida ?!?

Nimic mai mult,decat sa intrati pe acest link oficial Ashampoo : http://www2.ashampoo.com/webcache/html/1/product_2_0123__.htm ,sa va descarcati si instalati programul Ashampoo Internet Accelerator 2,iar dupa instalare,alegeti in program tipul de conexiune ce il utilizati si apasati butonul de optimizare.

E necesar sa faceti un restart; programul insusi va cere acest lucru.

Dupa restart,conexiunea voastra la internet va fi administrata de catre Ashampoo Internet Accelerator,si va fi,notabil mai buna.

Cum pot sa ma conectez la alt pc ?!?

De multe ori,avem nevoia de a ne conecta la pc-ul unui amic,al iubitei,al clientului sau a oricarei alte persoane pentru ai oferi o mana de ajutor.Cum putem sa facem acest lucru fara a fi nevoiti sa instalam programe greoaie sau care necesita o configurarea demna de un profesionist ?!?

Eu am raspunsul corect.

Nu stiu cata vreme a trecut de cand am inceput sa utilizez programul ShowMyPc,insa e clar ca din acel moment,am preferat utilizarea lui inaintea oricerei alte solutii.

Cum functioneaza ?!? – Programul trebuie descarcat in ambele pc-uri conectate la internet,iar dupa deschiderea acestuia,clientul,(persoana la care vrem sa ne conectam,trebuie sa apese butonu: ¨Show My Pc Now¨.Exact langa acest buton,programul va genera o parola,pe care trebuie sa o indice invitatului,(persoana care se conecteaza),care,dupa ce apasa butonul: ¨Wiew a Remote Pc¨,introduce parola facilitata de client,si in aproximativ 8 secunde,are acces direct la pc-ul acestuia.

Programul poate fi descarcat de aici: http://download1.showmypc.com/ShowMyPCSSH.exe

Cum se instaleaza un driver

Poate,acest articol va fi cel mai necitit articol scris in bloguri.

Prima data,trebuie sa stim ce driver cautam.ca exemplu,vom cauta un driver video.Prima data,trebuie sa stim ce placa video avem in calculator,asa ca vom cauta manualul calculatorului,sau descarcam si instalam programul Everest,in versiunea de proba,de pe www.softpedia.com .Dupa ce am aflat ca placa noastra video este Nvidia 8500 GT,intram in pagina fabricantului,in acest caz www.nvidia.com , si cautam Support,Drivers,Download,Etc.Intotdeauna,cautam un loc de suport,pentru produsul nostru,odata ajunsi in pagina fabricantului.Cu siguranta,vom gasi o lista de unde alegem modelul piesei pentru care cautam driver,alegem sistemul operativ,si descarcam driverul in cauza.

Cum se instaleaza ?!? Dublu click pe ceea ce am descarcat,si urmam instructiunile.

Dezactiveaza controlul de utilizatori in Vista – UAC

Atunci cand folosim Windows Vista pentru a instala un program sau a face o modificare,apare un mesaj care ne cere permisiunea pentru a continua.

Pentru prima data,tipul acesta de mesaj,a aparut in Linux,iar diferenta intre mesajul ce apare in Linux si cel din Windows Vista,este ca in ultimul,nu avem nevoia de a confirma cu parola.Cu un simplu click pe ¨Continuare¨,putem efectua modificarea dorita.

Acest mesaj este deranjat – desi scopul acestuia este de a proteja – atunci cand utilizam calculatorul cu drepturi de administrator,e mai mult inutil decat util.

Desactivarea lui se poate efectua,intrand in ¨Panel de control Conturi de Utilizatori si protectie Infantila – Conturi de Utilizatori – Activeaza sau dezactiveaza controlul de cont de utilizatori ¨ ,odata intrati,debifam casuta de control si restartam Windows-ul.

Daca doriti sa reactivati controlul de utilizator,urmati acelasi proces,insa marcati casuta.

Program pentru optimizare totala !!!

Cu ceva vreme in urma,imi propusesem sa probez programul TuneUp pentru a vedea functionarea acestuia.Placut surprins de faptul ca acest program isi face treaba chiar foarte bine,am indraznit sa ma joc putin cu variata gama de optiuni utile din acesta.

Avand in pc instalat acest program,as putea spune ca pentru intretinerea sistemului operativ nu e necesar sa intervenim,deoarece TuneUp se ocupa de eliminarea fisierelor temporale,defragmentare,aspect si operativitate.

Tot cu acest program,putem schimba aspectul windows-ului,avand la dispozitie destule teme pentru a satisface gusturi de orice fel.

As pierde vremea degeaba daca m-as apuca sa scriu un tutorial despre utilizarea acestuia,avand in considerare faptul ca pana si cel mai nestiutor utilizator este capabil sa utilizeze functia¨Optimizare cu un Click¨,care,optimizeaza intregul sistem operativ dupa ce pulsam lansadorul.(Iconita)

Programul,e disponibil pe sit-ul oficial TuneUp : http://www.tuneup-software.co.uk/products/tuneup-utilities/

Program ce reproduce muzica,radio si filme .

Putini incepatori stiu de existenta acestui program,si chiar astazi eram intrebat care ar fi alternativa pentru Windows Media Player.

Dupa a mea parere,Winamp merita cel mai mult postul de ¨Alternativa¨,datorita usurintei cu care se foloseste,a putinelor caracteristici inprescindibile utilizarii lui,si a diversitatii de formaturi multimedia ce reproduce.

Programul basic,poate fi obtinut gratis de pe www.winamp.com

Program pentru descarcat muzica si filme.

Download-ul de muzica,filme,jocuri,programe,manuale,imagini,etc.,este la moda intr-o perioada in care,schimbul de continuturi multimedia,este principalul motiv pentru care multe persoane si-au cumparat un pc.Multe programe ne ajuta sa descarcam aceste continuturi de la alti utilizatori conectati la internet,insa,din toate programele,ce-l mai simplu de utilizat este Ares.

Ares poate fi descarcat de pe www.softpedia.com , si este compatibil cu sistemele operative semnate de Microsoft.

E posibil sa necesitati o setare a ¨portilor¨ in router,(daca folositi un router pentru a va conecta la internet),si pentru a face acest lucru,verificati instructinule manualului de utilizare a acestuia.

Program Office Gratuit

De multe ori se intampla sa primim documente creeate cu Ofiice,iar pentru a le deschide sau modifica,bineinteles,avem nevoie de Office.

Datorita preturilor impuse de Microsoft,multe persoane,nu isi permit achizitionarea unui astfel de program,si din acest motiv,s-a creeat pentru ei, OpenOffice.

Compatibila cu formatele creeate cu Office Xp,Office 2003,Office 2007,pachetul de aplicatii propuse de OpenOffice.org,devine imprescindibil atunci cand lucram cu astfel de documente,si nu avem posibilitatea de a cumpara originalul programelor propuse de Microsoft.

Pachetul de aplicatii OpenOffice ,poate fi descarcat GRATIS,de pe www.openoffice.org si este usor de instalat si utilizat.

Afla parolele Wi-Fi – Wep,Wpa,etc. – Manual Hacker

Interesant subiect despre cum poti afla parolele retelei ¨fara fir¨ Wi-Fi de la routerul ce l-ai setat si i-ai uitat parola…. va reamintesc,ca a ¨sparge¨parola Wi-Fi a vecinului pentru a ne conecta la internet,este ilegal…Insa ceea ce face omul cu manutza lui,plateste cu buzunarul….

Aici va las adresa cu manualul complect http://www.infoplusro.bravehost.com/news.html

Am gresit si eu,dar cine nu greseste…

Tot mai des,citesc pe internet,¨plangeri¨ referitoare la ¨inacceptabila functionare a calculatorului,care se stinge cand are chef,se blocheaza ¨o data de cinci ori¨…si tot asa…

Uneori avem probleme cu calculatorul,si repejor,pentru ca ne pricepem,aruncam vina pe sistemul operativ ¨de rahat¨,insa nu ne gandim niciodata la ultima scanare totala efectuata cu antivirusul,si nici sutele de fisiere ce am creeat,modificat,imprastiat si descarcat in acesta.

Ultima ¨distractie¨ din lumea informaticii,este aceea de a descarca,constant,tot ce ne cate la mana,si se adevereste adesea ca rareori,utilizam un 5 % din informatia detinuta de calculatorul personal.Amintitiva de jocul acela drag cu care va jucati zilnic acum un an jumate si de care ati uitat de cat ati gasit unul mai ¨beton¨….

Ori de cate ori instalati un program,ganditi-va ca sistemul vostru operativ,isi adauga un ¨sac¨in carutza,si ca acel sac il va purta atat timp,cat,acel program va ramane instalat…

Recomandabila ¨intretinere¨ nu se rezuma doar la datul cu aspiratorul printre ventilatoare,si la stersul fotografiilor fostului/ei iubit/e… obisnuitiva sa analizati cu antivirusul periodic,sistemul vostru operativ,sa defragmentati HDD-ul,sa dezintalati programele ce nu le utilizati,si sa stergeti temporalele din Internet Explorer,pentru a-i oferii sistemului operativ atentia si promptitudinea pe care noi o necesitam de la el…

…ai gresit si tu,greseala se plateste…

Program pentru vazut ip-uri

Stiu ca am scris nu de mult un post despre programul cel mai utilizat atunci cand avem nevoie de scanat adrese ip dintr-o retea,insa cum vad ca foarte multa lume continua sa ma intrebe daca exista vre-un program care scaneaza ip-uri,am creat acest post,utilizant cuvitele ce formeaza intrebarea,nu de alta,insa cred ca asa va fi mai usor de gasit postul necesar,caz in care,doritorii acestui program,vor gasi mai usor raspunsul dorit,si nu vor mai avea nevoie sa imi trimita e-mail-uri…nu pentru ca m-ar deranja,ci pur si simplu,pentru ca am prostul obicei de a raspunde tarziu intrebarilor :)

Program SI INSTRUCTIUNI pentru scanat ip-uri : AICI AICI AICI

Program pentru a ¨vedea¨ piesele calculatorului…

De multe ori avem nevoia de a afla ¨continutul¨calculatorului nostru,fie pentru a instala driver-ul pe care nu il gasim,fie pentru a cunoaste mai bine caracteristicile ¨cutiei¨ de lucru.

Oricare ar fi motivul,avem la dispozitie,un program creat de Lavalys ,care ne indica,de la temperatura procesorului,pana la fabricantul monitorului.

Aplicatia propusa,se numeste Everest,si este disponibila in diverse variante pe http://www.lavalys.com/

Program pentru descarcat filme,muzica,etc ; din HUB-uri

Atunci cand vrem sa descarcam filme,fotografii,programe si muzica din HUB-uri,(un fel de calculatoare numite ¨servere¨ pe care o sa vi le descriu ceva mai tarziu :) ) avem nevoie de un program capabil sa faca acest lucru,sa fie usor de utilizat si configurat,si sa nu ne de-a multe batai de cap atunci cand vrem sa descarcam ceva de pe internet.

Strong Dc este solutia perfecta,deoarece indeplineste rechizitele amintite mai sus,si spre bucuria multora,avem o pagina creata in limba romana,de unde putem descarca GRATIS programul,si de unde ne alimentam cu informatia necesara pentru a reusi sa-l configuram si utilizam.

Pagina despre care va vb.,este http://www.strong-dc.ro/ .Ideea e interesanta,asa ca persoanele care nu au rabdare nici cu rapidul Ares,e probabil sa gaseasca o solutie in aceasta noua propunere.

p.s: … iarna nu-i ca vara…taraba nu-i ca internetul…

Programe necesare si utile pentru incepatori

Nu imi place sa ma repet,insa ¨nou nascutii¨ in lumea informaticii,au probleme sa pare atunci cand trebuie sa instaleze programele necesare pentru o buna configurare a primului calculator.Desi aceasta lista a mai fost publicata,e adevarat,sub forma de comentarii,am decis republicarea ei aici,datorita solicitarilor constante pentru ¨o lista bazica¨ de programe necesare intr-un pc.

De obicei,nu fac acelasi lucru in toate calculatoarele,dar nu mi-e greu sa va descriu pasii facuti atunci cand e vorba de un utilizator basic.

1.Prima data,actualizam Windows,utilizand,Windows Update,proces in timpul caruia,restartam calculatorul,ori de cate ori e necesar.
2. Instalam programele multimedia:
a) Winamp: http://www.winamp.com
b) Instalam DivX : http://www.divx.com

3.Programele de chat:
a) Yahoo Messenger : http://www.Yahoo.com
b) Mirc: http://www.mirc.com
c) Skype: http://www.skype.com
d) JustVoip: http://www.justvoip.com
4.Programe de lucru:
a) Compresie: 7zip: http://www.7-zip.org
b) Inregistrare CD-DVD, Nero : http://www.nero.com
c) Flash Player: http://www.adobe.com
d) Lector PDF, Adobe Reader: http://www.adobe.com

Optional Pueti instala OpenOffice http://openoffice.org
5. Programe de optimizare:
a) TuneUp: http://www.tune-up.com sau Ashampoo WinOptimizer http://ashampoo.com
6.Programe de protectie:
a) Antivirus complet,(sunt multi antivirusi cu protectie completa,si de obicei,utilizez antivirusul cumparat de catre client.Eu personal,folosesc Panda,datorita necesitatilor personale.

Firewall Gratuit pentru Windows

Atunci cand avem impresia ca cineva a intrat,sau intra cand are chef in calculatorul nostru,ne intrebam de ce avem nevoie pentru a ne proteja.Programul vital in acest caz,este Firewall-ul,(Un program care filtreaza si administreaza conexiunile calculatorului nostru,atat in retea cat si pe internet,oferind posibilitatea de a permite sau nega,aceste conexiuni

Dupa ce am probat diverse programe Firewall,am tras concluzia ca ZoneAlarm,propune un program stabil,puternic,apt si usor de utilizat.

Programul poate fi descarcat GRATIS de pe pagina oficiala a fabricantului,pe care puteti intra daca apasati AICI AICI AICI AICI

CD/DVD-ROM Virtual – pentru a lucra cu .iso

De multe ori descarcam de pe internet imagini de cd-uri,insa nu suntem siguri ca se merita sa stricam un CD sau DVD cu materialul descarcat.Datorita formatului fisierului,nu stim cum sa-l ¨deschidem¨ sa aruncam o privirein continut…si atunci,trimitem un mesaj la ¨Trucuri Windows & Linux ¨ si intrebam daca putem explora documentele fara sa le inregistram pe un suport optic,(CD sau DVD)…iar noi va raspundem…

Magic Iso Maker ne ofera un program GRATUIT cu care putem sa exploram imaginea pe care am descarcat-o de pe internet,si sa vedem daca se merita cu adevarat sa dam banii pe un cd,sau pur si simplu,ori de cate ori avem nevoie de acel joc sau program aflat in imagine,sa utilizam acest program pentru a utiliza fisierele continute de aceasta.Interesant,util,si dupa cum v-am invatat,GRATUIT.

Programul MagicIso Virtual CD/DVD-ROM poate fi descarcat GRATIS de AICI AICI .

Program pentru inregistrat Cd-uri – Program Gratuit

Tot vorbim in acest blog despre acele programe utile care se distribuiesc gratis,si cum am primit multe intrebari referitoare la un program grtuit de inregistrat CD-uri de muzica,poze,filme,jocuri,etc…am cautat,am probat,si dupa cateva ¨2¨ zile,ne-am decis…

CDBurnerXP este programul despre care va vorbeam atunci cand spuneam ca ¨ne-am decis¨…insa de ce am ales acest program ?

1. Este un program gratuit

2. Permite inregistrarea personalizata a datelor.

3. Creaza BOOT-CD (cine nu stie ce este un boot cd,sa caute in Google).

4. Inregistreaza imagini ISO

5. Permite inregistra coperti pentru carcase

6. Lista ar putea continua…insa cred ca e mai bine sa probati pe cont propriu caracteristicile diverse ale acestui program

CDBurnerXP poate fi descarcat GRATUIT de AICI AICI AICI

Program pentru vazut filme si videoclipuri

Pentru unele persoane,este mai greu sa reproduca filme sau videoclipuri datorita diverselor forme de codificare utilizate la crearea acestora.

Pentru cei care nu stiu,exista un program compatibil cu multe formaturi.

Acest program se numeste DivX si poate fi descarcat GRATIS de AICI AICI AICI

Program pentru modificat fotografii si creat albume…

Vad ca e la moda sa modificam fotografiile inainte de pubicarea lor pe Hi5,Flikr, s.a.m.d;asa ca m-am gandit sa caut printre programele gratuite,si sa vad care este cel mai complet,usor de utilizat,si util…

Dupa multe zile de cautare,(doua,ca sandwitchurile cu Hohland :) ),am impresia ca programul oferit de Google,Picasa;ideplineste rechizitele necesare pentru un utilizator basic/mediu,asa ca va propun sa incercati…

Programul poate fi descarcat GRATIS de AICI AICI .

Driver gratuit – Driver Video Gratuit – Driver Audio Gratuit

Foarte multa lume,¨intreaba¨ in google de unde isi pot descarga un driver gratuit pentru…

Mi se pare ca incurcam,marfa cu ambalajul…Driverul INTOTDEAUNA e GRATIS,si sa va explic de ce…

Un calculator este format din 3 mari categorii :

A. Piese: Carcasa,Monitor,Tastatura,Cabluri,Piese,Etc…

B. Sistem Operativ: Acesta este ¨un program¨ care ne permite sa instalam programe in calculator si sa lucram cu acesta…(descriere pe scurt :) )

C. Software: Programele pe care noi le instalam in sistemul operativ.Ex: Skype,Yahoo Messenger,Winamp,etc.

Revenind la driver…din ce categorie face parte?!? Din ultima…A,deci e software,(program),bun,da ce face driverul ?!?

Driverul face legatura intre Piesele Calculatorului,(categoria A),si Sistemul Operativ,(categoria B).

Da de ce e necesar?!? Pentru ca Sistemul Operativ ¨nu stie¨ ce tre sa faca atunci cand ii adaugi o piesa noua,tocmai de aia nu ai sunet sau imagine fluida la calculator.Din cauza ca nu ai Driverul instalat.

De ce e GRATIS driverul ?!? Pentru ca noi cumparam piesa,(placa video,placa audio,etc),iar atunci cand cumparam piesa,vrem sa o folosim,iar fara driver nu putem…E ca si cum ai merge sa cumperi Coca-Cola,iar dupa ce platesti bautura,sa nu iti ofere sticla de plastic…cum duci sucul acasa ?!? In gand ?!? :)

Ce driver trebuie instalat ?!? Am mai vorbit pe aceasta tema.Puteti citi AICI Articolul.

Sper ca ne-am lamurit cat de cat… :)

De obicei,dupa ce plecam de la discoteca,ne gandim ca ar fi interesant si util un program de mixat muzica,si cum avem talent,s-ar merita sa ne ¨punem pe creatie¨ .Problema vine,atunci cand nu stim ce program sa alegem pentru a ne juca ¨de-a dj-ul¨.

Eu am probat,Traktor,si mi-a placut.Asa ca repejor,m-am apucat de scris acest articol.Din pacate,programele gratuite pentru mixat muzica,lasa multe de dorit,asa ca daca suntem convinsi ca se merita sa continuam cu ideea de a mixa muzica,dupa ce versiunea de proba expira,putem cumpara acest program.

O versiune demo,puteti descarca de AICI AICI.

Program pentru modificat melodii – Efecte speciale.

Daca vorbeam despre muzica,de ce sa nu vorbim si de un program cu care putem taia,modifica,lipi,aplica efecte speciale sau crea noi piese ?!?

Hai sa vedem un program gratuit si util,capabil si usor de utilizat,cu care sa ne putem ¨juca¨,cu sunetele.

Foarte multa lume a utilizat programe ca acesta pentru a ¨taia¨ bucatica ¨aia¨ din melodia preferata pentru a crea un ton de apel personalizat.Audacity,este programul cu care putem urca nivelul volumului,aplica efecte de ecou,bass,inalte,medii,…etc.

Mai bine va descarcati programul si probati aptitudinile acestuia.Programul este GRATUIT si poate fi descarcat de AICI .

Programu MAGIX MP3 MAKER poate fi descarcat de AICI AICI AICI.

Azi am fost ¨bombardat¨ cu mesaje care ma intrebau daca exista vre-un program pentru compus muzica..Exista multe;asta ar fi raspunsul,insa programul gratuit si capabil de a da rezultate satisfacatoare la un pret mic,trebuie cautat,gasit si probat daca e posibil…

Cred,cel putin de moment,ca am gasit programul perfect daca e sa tinem cont de pretul final,de posibilitatea de a proba functionamentul acestuia,si de a crea cateva melodii ca sa vedem daca se merita sa ne ¨chinuim¨ talentul sau nu.

Magix este fabricantul care ne propune programul despre care va vorbeam,si din cate stiu,majoritatea programelor propuse de acesta,sunt facute pentru incepatorii din ¨lumea informaticii¨.Deci;programul este apt,pentru incepatori.

MAGIX MP3 MAKER,contine piste demo,instrumente diverse,instructiunii si un bun sprijin oferit fabricant si de miile de utilizatori,care,prin articole diverse,ne explica pas cu pas cum putem compune o melodie.

Ascultam adesea posturi de radio de pe internet si ne gandim ca ar fi interesant sa putem inregistra emisiunea favorita sau melodia preferata,insa nu intotdeauna reusim sa gasim programul capabil de a inregistra si salva materialul dorit la o calitate acceptabila.Genial ar fi ca programul sa fie bun si gratuit…Oare exista ?!? Exista,sunt sigur de asta.

Nexus Radio este programul care ne-a placut,si de care am fost multumiti,datorita usurintei cu care se foloseste si a ¨gratuitatii¨ lui.

rogramul este GRATUIT si poate fi descarcat de AICI AICI AIC

Pagina de descarcat muzica

Unele persoane vor crede ca cel care a scris titlul,ori era tembel ori incult…e posibil :) .Insa am ales acest titlu si stim de ce. :) (Secret profesional).

Daca sunteti in cautarea unui site ce ofera muzica,mixaje,filme,programe,drivere sau manuale pentru download,atunci ati nimerit bine.Aici aveti o lista cu cele mai importante site-uri. Click AICI AICI AICI sau pe imaginea alaturata.

Lista este actualizata lunar,iar locatia in lista nu este determinata de calitate sau serviciile oferite.Este o simpla lista.

E absolut normal ca persoanele ce viziteaza acest blog sa fie obisnuite cu programe gratuite si de calitate,si tocmai din acest motiv am primit foarte multe reprosuri – le meritam – atunci cand am oferit programul Traktor,datorita pretului acestuia.

Cu acest nou program ce il propunem,speram sa multumim nemultumitii care cereau un program gratuit si au primit unul de plata.

Programul se numeste The Hot Mix MC si poate fi descarcat gratis de AICI AICI AICI.


The Hot Mix MC este un program extrem de util,si ofera diverse functii necesare pentru obtinerea mixajului perfect.E clar,ca,daca doriti ceva mai mult,trebuie sa apelati la un program de plata.

Flash Player Gratis – Program gratuit pentru Windows si Linux

Un important numar de utilizatori Windows si Linux,au nevoie de acest plug-in,si cu frica de a trebui sa plateasca ceva pentru obtinerea acestuia,cer varianta lui gratuita.

Un lucru trebuie sa fie clar: Flash Player este GRATUIT ,iar cei care cer bani pentru acest program,ori sunt persoane care vor sa obtina bani din orice,si uneori incalca legea atunci cand obliga utilizatorul sa plateasca o suma de bani pentru obtinerea acestuia.

Flash Player este creat,dezvoltat si perfectionat de catre Adobe,www.adobe.com,este GRATUIT si extrem de important atunci cand navegam.

Programul poate fi descarcat de AICI AICI AICI .

Cu ce deschid PDF ? Documentele PDF se deschid cu…

Utilizarea globala a formatului PDF,ne impune adesea instalarea unui program capabil sa ¨citeasca¨ acest tip de documente.

Fie vorba de un manual,o scrisoare,etc.,ne ¨ciocnim¨ cu acest tip de format aproape zinic,iar programele capabile sa ¨deschida¨aceste documente au aparut ca ciupercile dupa apa,insa unul din cele mai importante programe de acest gen,ramane Adobe Reader.

Cum fac sa mearga Windows-ul mai rapid..

NTFS este un sistem de fisiere consumator de resurse, care afecteaza in mod direct viteza de rulare a sistemului deoperare.Acesta utilizeaza asa-numitul MFT(Master File Table) pentru stocarea informatiilor necesare incarcarii sistemului de operare.In timp , MFT-ul creste in dimensiune si devine fragmentat,fapt care duce la scaderea vitezei de accesare a informatiei.Evitarea acestui aspect este posibila prin alocarea unui spatiu mai mic MTF-ului.In registrii din Windows, la HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurentControlSet\Control|File System, se creeaza o inregistrare de tipul DWORD denumita “NtfsMftZoneRezervation”care trebuie sa ia valoarea 2.
O alta facilitate consumatoare de resurse a sistemului NTFS(mai ales in cazul harddisk-urilor de mari capacitati pe care sunt stocate zeci de mii de fisiere si foldere) este actualizarea automata a campurilor… Citeste tot articolul AIC

Cum sparg parola de la Yahoo…

Foarte multe persoane trimit mesaje intreband cum se pot sparge parolele Yahoo!,asa ca am cautat,mi-a placut raspunsul,si m-am gandit ca nu ar strica sa il aduc la cunostinta cititorilor acestui blog.

Ca sa nu fiu acuzat de ¨copy/paste¨ va las aici o trimitere spre articolul original.

Click AICI pentru a citi articolul despre spart parolele Yahoo!

Cel mai bun antivirus din lume

Suntem deja obisnuiti cu intrebarea: ¨- Care este cel mai bun antivirus din lume ? ¨

Daca si tu ai aceasta nedumerire,atunci,e posibil ca solutia pe care ti-o propun,sa-ti fie utila.

Multi fabricanti de Antivirusi,apeleaza la serviciile Av-Test.org datorita muncii pe care o depun la testarea acestoara,si a rigurozitatea acestor teste pe care trebuie ¨sa le treaca¨ Antivirusii propusi de fabricantii din intreaga lume.

Virus Buletin este categoria din www.av-test.org care va vorbeste despre testele la care au fost supuse programele,si punctajul obtinut de fiecare.Printre fabricantii supusi la aceste teste,se intalnesc nume foarte cunoscute.

Program pentru dezinstalat programe…

Crapeware,sau ¨Programul Gunoi¨,este tipicul program pe care il gasiti preinstalat la achizitionarea unui nou calculator,si care,nu o singura data,reuseste sa va provoace dureri de cap atunci cand vreti sa utilizati noul sistem informatic.

Multi fabricanti,preinstaleaza printre programele utile,cateva programe Trial, sau programe pe care un utilizator normal,nu le va necesita niciodata.Stim cu toti ce pasionant este atunci cand,dupa cumpararea unui nou calculator,incepem ritualul dezinstalarii antivirusului Norton,pentru a instala antivirusul nostru preferat.
Daca ai cumparat un nou pc,si nu ai kef si timp sa dezinstalezi unul dupa altul programele inutile tie,sau pur si simplu daca doresti sa-ti cureti calculatorul de superprogramele pe care nu le-ai utilizat niciodata insa le-ai instalat pentru ca erau mega necesare,atunci PC Decrapifier este programul de care ai nevoie.

Noi personal,utilizam acest program,datorita probelor pe care le efectuam noilor programe,si cand,dupa o luna doua,ne dam seama ca avem instalate zeci de aplicatii inutilizabile de la terminarea testului.

Mare grija atunci cand doriti sa dezinstalati ceva utilizand acest program…Daca nu sunteti sigur de necesitatea unuia dintre programele selectate pentru dezinstalare,din lista oferita de PC Decrapifier intrebati o persoana capabila sa va explice functia programului ce va provoaca indoieli.

Programul PC Decrapifier este GRATUIT si poate fi descarcat de AICI .

29 oct. 2009

Aplicatii .NET,ASP.NET,Winforms,GTK#,in orice S.O.

Dupa multe luni de munca,a fost prezentat Mono 2.0;noua vresiune a platformei ce permite utilizarea aplicatiilor dezvoltate in .NET,in diverse sisteme operative precum Linux sau Mac OS X .

In acest mod,programatorii nu for fi obligatii sa utilizeze doar Windows,unicul sistem operativ in care este disponibila platforma oficiala Microsoft.

Lista de noutati si schimbari introduse in acesta noua versiune a Mono,este lunga ¨cat istoria romanilor¨ … ,insa modificarile demne de a fi amintite,este seria de APIs basici pentru multe aplicatii.Intre acestea,este suportul pentru .NET 2.0 , ADO.NET 2.0,pentru accesul la baze de date, si ASP.NET 2.0,pentru crearea aplicatiilor web sau aplicatiilor pentru Windows,iar FORMS 2.0,care include gestionarea de ferestre.

Mono 2.0 poate fi descarcat de AICI .

AtomicCleaner – Pentru eliminat temporalele…

Util insa nu atat de mult… cam asta a fost parerea noastra dupa ce am probat functionarea acestui program de ¨curatenie interioara¨ … ce face parte din categoria programelor specializate in eliminarea resturilor inutile ramase in sistemul operativ dupa utilizarea programelor OnLine,vizitarea site-urilor greoaie,sau dupa dezinstalarea vre-unui program.

Probabil,singura noutate ce marca diferenta intre acest program si altele de aceeasi breasla, este incorporarea functiei Gamer Cleanup ,despre care nu pot sa va spun mare lucru…eu nu am simtit diferenta…probabil atunci cand suntem amatori de jocuri OnLine,sau jocuri de retea,aceasta functie se ocupa de curatenia temporalelor ramase …probabil…

AtomicCleaner poate fi descarcat GRATIS de AICI .

Ce explorator de internet utilizeaza cea mai putina memorie…

Specialistii de la The Inquirer su ajuns la o concluzie,putem spune,unanima,in aspectul recursurilor utilizate de diversi exploratori de internet.Grafica realizata de anieto2k relateaza resursele utilizate de diversi exploreri,in functie de numarul de site-uri deschise instantaneu,(de la 10 la 60):
De moment,Firefox 3.0 b3,Safari 3.0 si Internet Explorer 8,sunt cei care ocupa primele trei locuri.

Firewall in Ubuntu – Firewall Pentru Linux

Sunt convins ca in linux nu e necesar sa ne facem griji pentru virusi sau malware,(chiar daca exista),insa unii cred ca e important sa ne protejam de intrarile neautorizate,utilizand un firewall.

Exista diverse programe care se ocupa de gestionarea conexiunilor in linux,dar,fara indoiala,Firestarter,daca nu este cel mai bun,utilizat si cunoscut program firewall,se afla in unul din primele trei locuri importante.

Pentru a instala Firestarter utilizati comanda:

**** sudo apt-get install firestarter ****

Configurarea acestuia se efectueaza in “Sistem – Administrare – Firestarter”

Nota: E posibil sa ca Firestarter,odata instalat,sa raporteze faptul ca interfata de retea utilizata de dumneavoastra nu este pregatita…si ca nu poate fi pornit.In cazul acesta,deschideti Firestarter.sh utilizand comanda:

**** gksu gedit /etc/firestarter/firestarter.sh ****

iar in lista ce se deschide,cautati relatia:

if [ "$MASK" = "" -a "$1" != "stop" ]; then
echo “External network device $IF is not ready. Aborting..”
exit 2

si o modificati,astfel incat sa ramana asa:

#if [ "$MASK" = "" -a "$1" != "stop" ]; then
#echo “External network device $IF is not ready. Aborting..”
#exit 2
#fi

Restartati calculatorul,si reporniti Firestarter.

Pentru detalii,vizitati pagina oficiala Firestarter: http://www.fs-security.com/ .

Yahoo Messenger in Ubuntu – Messenger in Linux

Atunci cand instalam un sistem operativ,fie vorba de Linux sau Windows,printre primele programe ce le instalam,se afla clientul de chat.Cele mai utilizate fiind MSN Messenger si Yahoo! Messenger.

Insa,in linux,cum instalam aceste programe de chat ?!?

Sunt multe solutii apte pentru a fi utilizate,insa eu folosesc,cam de la primul contact cu Linux,clientul de chat Kopete… daca vreau sa folosesc webcam,sau Pidgin,cand doresc un program simplu si util.

In Ubuntu,Pidgin este programul predeterminat,datorita Gnome-desktop…si in Kubuntu,Kopete,datorita Kde-desktop… desi sunt disponibile amandoua,in ambele distributii.

Pentru instalare,folosim Administratorul de Pachete Synaptic,aflat in “Sistem – Administrare – Administratorul de Pachete Synaptic”

Pentru a folosi webcam,avem nevoie de pachetul Jasper,pentru Kopete,la fel,disponibil in Synaptic.

Pentru Pidgin,nu stiu cum se face… :) nu cred ca este disponibil…am cautat peste tot sdar nu am gasit informatii utile pentru a configura eficient un webcam.

Acer Aspire 5315 – Test orientativ…

Vorbind pe ici pe colo,am reusit sa punem mana pe cateva laptopuri pentru a verifica pe larg principalele caracteristici ale acestora…printre ele,se afla si Acer Aspire 5315,laptup despre care vom vorbi in continuare.

1. Caracteristici tehnice:

CPU: Intel Celeron Processor 540 (1,86 Ghz,533 Mhz FSB,1 MB L2 cache

RAM: 2 GB DDR2

Video: Mobile Intel Graphic Media Accelerator X3100

Wi-Fi: AR5007EG

S.O. : Windows Vista Basic

Pret: 499 € (in Spania)

In general,laptopul,pare utilizabil in oarecare masura…compatibil in mare cu Linux…intalnim ceva probleme atuni cand trebuie configurata conexiuanea Wi-Fi datorita driverelor care necesita o instalare manuala…(Ndiswrapper sau Madwifi)

La prima pornire,automat,se instaleaza unele programe impuse de Acer,iar faptul deranjant este ca dupa instalarea acestora,sistemul operativ se restarteaza automat,fara sa ceara permis…act deranjant,care ne-a obligat sa repornim descarcarea Service Pack 1 pentru Vista…dupa restart.(Inainte de restart,detineam pachetul de actualizare in proportie de 85 % )…bineinteles ca s-a pierdut,si nu ne-a mai ramas nimic altceva de facut,decat se reluam descarcarea acestuia,odata restartat pc-ul.

Probabil din cauza pretului redus,nu ne putem plange de prestatiile acestui laptop,insa daca ar fi sa-l comparam cu Asus F5RL…am avea multe de obiectat,tinand cont ca ambele pot fi achizitionate la acelasi pret.

Cu Windows Vista Basic,evaluarea de utilizare,puncteaza 3.1,lucru care ne binedispune oarecum,si care ne lasa reci atunci cand ne dam seama ca acest sistem operativ,nu e nici pe departe idealul pentru acest tip de laptop… (parere personala…)

In general,daca ar fi sa-i damniste note,ar fi astea:

a) Randament cu Windows Vista Basic : …………………. 6,4

b) Randament cu Windows Xp Professional Sp 3: …… 8,4

C) Randament cu Ubuntu 8.04: ………………………… 9,5

d) Calitate / Pret: …………………………………………. 8,1

NVU – Manual de utilizare – Instructiuni basice. Partea 1.

1. Definitie: NVU (New-view,¨noua vedere¨) este un program pentru creat si modificat pagini Web.Are aspectul unui program simplu de elaborare cu toate functiile necesare.Se diferentiaza de alte programe din aceeasi gama prin faptul ca se lucreaza in Open Source (cod deschis).

Este vorba de un editor WYSIWYG (ceea ce vezi,este ceea ce obtii) fapt care iti da posibilitatea de a crea pagini Web cu o interfata grafica mai simpla si prietenoasa pentru utilizator decat codul HTML.Ofera avantajul de a vizualiza modificarile create in pagina Web,fara a necesita publicarea acestora in internet.Nu e necesar sa stapaniti limbajul HTML,iar cu unele notiuni basice e suficient pentru a utiliza diferitele caracteristici ale acestui program

2.Proprietati:

a) Editor WYSIWYNG – aceasta caracteristica iti ofera posibilitatea sa creezi pagini Web de o forma la fel de usoara ca si cum ai scrie cateva notite in Word.

b) Administrarea de documente/fisiere via FTP

c) Cod HTML fiabil,capabil de a functiona in navegatoarele cele mai raspandite si utilizate.

d) Schimb intre WYSIWYG si HTML utilizand butoane de acces.

e) Posibilitatea de a lucra cu mai multe pagini Web in acelasi timp.

f) Puternic suport pentru formulare,table si baze.

g) Mult mai multe posibilitati,pe care vei avea ocazia sa le descoperi pe parcurs daca te decizi sa utilizezi acest program gratuit.

Cum conectez la un FTP

De obicei,atunci cand facem un contract ADSL,providerul,ofera un spatiu FTP,insa majoritatea nu stiu ce este si la ce foloseste un FTP.

Un FTP,este spatiul in care,poti salva in internet,fisiere/documente,pe care le poti obine ori de cate ori ai nevoie,in orice loc din lume,daca ai conexiune la internet.

Pentru a te conecta la FTP,trebuie sa scrii in navegatorul Web (Internet Explorer,Firefox,etc.) adresa facilitata de cel care ti-a oferit spatiul FTP. Adresa trebuie sa fie asemanatoarea acestui exemplu:

ftp://numeledomeniului.com (.net,.info,.ro,.eu, etc)

Atunci cand te-ai conectat,automat,se deschide o fereastra unde trebuie sa scrii numele de utilizator si parola oferita de provider.Pui acele date,accepti,si automat vei fi redirectionat fisierului FTP.

Pentru a copia/urca date in FTP e la fel de simplu ca si cum ai muta documente intre doua directoare din pc-ul tau.

Un program util pentru a adminsitra FTP-uri,este Filezilla.

Anti Spam – Protectie impotriva mesajelor nedorite

SPAM poate fi numit orice mesaj primit care nu a fost solicitat.Ori de cate ori primim un mesaj publicitar,la sursa caruia nu ne-am inscris,primim SPAM.

La ce e folositor un program Anti Spam ¿?¿

Un astfel de program,este extrem de util atunci cand utilizam adresa de e-mail foarte des pentru a fi in contact cu clientii si colaboratorii nostri,sau pur si simplu,pentru a vorbii cu amicii.

Ce face un Anti Spam ?!? Pai…principala caracteristica a acestuia,este ¨curatatul¨ casutei postale de mesajele care sunt inutile,filtrand aceste mesaje in functie de reclamatiile primite de la miile de utilizatori din intreaga lume.

Unde poate fi ¨atasat¨acest program ?¿? Programul este util,doar atunci cand folosim un alt program pentru citirea e-mail-urilor,si nu citim aceste mesaje,prin intermediul explorerului web.Programe pentru citit e-mailurile …. Outlook,Thunderbird,etc

SPAMfighter este unul din putinele programe ce blocheaza mesajele SPAM,de distributie libera,(gratis),care in afara de faptul de a fi un ¨Microsoft Gold Certified Partner¨,este utilizat de milioane de persoane.

SPAMfighter poate fi descarcat gratis de AICI .

Cum imi fac un blog ?!?

1. Definitie Blog : Jurnal personal in care,autorii,expun pareri,propuneri,idei,amintiri,etc.,publicat in internet,astfel incat,unele persoane sau orice utilizator au acces la mesajele publicate pentru a citi si uneori,opina pe tema tratata de acestea.

2. Cat costa ?!? - Detinerea unui blog,necesita recursuri financiar atunci,si doar atunci cand dorim un nume special pentru acesta,fara nici o alta adaugare la adresa acestuia.(ex: WWW.BLOGULMEUDETOTBLOGU.RO). In cazul in care nu ne deranjeaza faptul ca la adresa blogului se adauga numele serviciului de gazduire gratuita ( ex: WWW.BLOGULMEUDETOTBLOGUL.WORDPRESS.RO; luand ca exemplu gazduirea in WordPress),detinerea acestui ¨jurnal virtual¨ nu ne costa nimic altceva mai mult decat timp,efort si dorinta de a invata si impartasi cunostintele cu alte persoane.

3. Ce public in blogul meu ?!? – In blogul personal,tema poate varia in funtie de hobby,slujba,activitati,etc.,si de foarte multe ori,Blog-erii,publica articole a caror subiecte au oarecum legatura cu una din activitatile practicate de acestia.E clar ca daca blogul se numeste ¨cum faci curat in sticla de pepsi¨,nu e oportun sa publici articole referitore la cresterea ovinelor…cred ca ati captat ideea.

NOTA: Adesea intalnesc blog-uri care trateaza subiecte vrute si nevrute,astfel incat,incepand sa citesti un articol referitor la programe informatice,ajung la un punc in care,inveti sa cureti pantalonii de …constiinta….

4. Aspectul blogului: – ¨Aspectul nu conteaza…¨,mda,parca nici marimea….¨fetele stiu de ce¨… Asta se obisnueste sa se spuna pe ici colo cand primim instructiuni despre crearea unui blog sau pagini web.

Parerea mea,e ca ASPECTUL CONTEAZA… imagineaza-ti un blog cu fond negru si litere gri…mi s-a intamplat de multe ori sa intalnesc astfel de ¨opere maestre¨,si sincer,cred ca un extraterestru nu ar fi avut probleme daca s-ar fi pus pe cititul articolelor publicate;ins eu,om normal ( in oarecare masura :) ),dupa citirea catorva randuri,cu ochii inlacrimati ( nu de la mesajul transmis in blog…) am inchis repejor,si am cautat ceva mai ¨citibil¨.

5. Unde imi fac blog ?!? – Unul din serviciile cele mai utilizate pentru scrierea si publicarea blogurilor,este serviciul oferit de WordPress…insa,aveti multe alte alternative.

In medie,pentru crearea unui nou cont,se intarzie cam 5,maxim 10 minute.

Daca ti-ai propus publicarea unui blog,iti doresc bafta,inspiratie,spor si multe vizite…

Anti Spam – Protectie impotriva mesajelor nedorite

SPAM poate fi numit orice mesaj primit care nu a fost solicitat.Ori de cate ori primim un mesaj publicitar,la sursa caruia nu ne-am inscris,primim SPAM.

La ce e folositor un program Anti Spam ¿?¿

Un astfel de program,este extrem de util atunci cand utilizam adresa de e-mail foarte des pentru a fi in contact cu clientii si colaboratorii nostri,sau pur si simplu,pentru a vorbii cu amicii.

Ce face un Anti Spam ?!? Pai…principala caracteristica a acestuia,este ¨curatatul¨ casutei postale de mesajele care sunt inutile,filtrand aceste mesaje in functie de reclamatiile primite de la miile de utilizatori din intreaga lume.

Unde poate fi ¨atasat¨acest program ?¿? Programul este util,doar atunci cand folosim un alt program pentru citirea e-mail-urilor,si nu citim aceste mesaje,prin intermediul explorerului web.Programe pentru citit e-mailurile …. Outlook,Thunderbird,etc

SPAMfighter este unul din putinele programe ce blocheaza mesajele SPAM,de distributie libera,(gratis),care in afara de faptul de a fi un ¨Microsoft Gold Certified Partner¨,este utilizat de milioane de persoane.

SPAMfighter poate fi descarcat gratis de AICI .

Program pentru drivere – Reinstaleaza driverele automat

Uneori se intampla sa avem probleme grave cu sistemul operativ Windows Xp sau Windows Vista,si e necesara reinstalarea acestuia.Daca vi s-a mai intamplat,atunci stiti cu siguranta cat de greu se obtin unele drivere imprescindibile.

Daca trebuie sa reinstalati sistemul operativ,repet: ¨reinstalati¨,inainte de a introduce CD-ul pentru a porni instalarea,va recomand sa utilizati Driver Genius Professional.Ce face acest program ?!?

Utilizez acest program ori de cate ori trebuie sa reinstalez Windows-ul in calculatorul personal sau al clientilor,deoarece,inainte de a reinstala,cu acest program,pot crea un backup (copie de siguranta),cu driverele instalate in pc.Odata reinstalat sistemul operativ,reinstalez programul Driver Genius Professional,prin obtiunea Restore (restaurare),mergand la directoriul HDD-ului extern in care am salvat in prealabil driverele,aleg restaurarea acestora,si astfel,omit obositoarea si migaloasa cautare/descarcare si instalare de drivere.

Programul nu este gratuit,insa,cum reinstalarea o efectuam in mai putin de 30 de zile,versiunea de proba a acestuia,este perfecta pentru a ne fi de folos.

Driver Genius Professional poate fi descarcat de AICI .

mIRC – De unde obtin programul ?!?

Obisnuiti cu Net Cafe -urile care printre multele programe de chat,instalate in calculatoarele din acest tip de negot,e imposibil sa nu gasesti instala programul mIRC, atunci cand avem primul calculator legat la internet,mIRC-ul este unul din primele programe pe care le instalam.

De multe ori,cautam programele necesare acolo unde nu ar trebui cautate,tocmai din acest motiv,reusim sa infectam calculatorul cu programele coborate de pe sit-uri ciudate,insa,pe care am ¨aterizat¨ asa,deodata…

Trebuie sa va reamintesc,ca nu tot ceea ce zboara se mananca ?!? Sa speram ca nu…insa un bun amic,in urma cu cateva zile,a ¨reusit¨ sa-si instaleze pe langa programul mIRC si un program ¨cool¨ care nu face altceva de cat sa deschida pagini web la nesfarsit,cu diverse mesaje publicitare ….eh,doar un publisher…mda,insa e enervat ca de fiecare data de cinci ori,sa se deschida pagini inutile…partea mai enervanta,este ca e foarte greu de ¨scos¨ aceste programe…deoarece nu sunt virusi,iar antivirusi nu le trateaza ca atare…pe deasupra,dezactiveaza functii importante in Windows,fara de care nu putem sa oprim pornirea acestora la deschiderea sistemului operativ…

Uite ca gandindu-ma la faina,am scris despre castraveti:)

E important ca programele necesare,daca e posibil,sa le coboram direct de pe pagina fabricantului,sau de pe unul din sit-urile de incredere precum download.com sau softpedia.com.

Revenind la mIRC,pagina oficiala a acestuia,este www.mirc.com ,nu cumtiodaufarasaceri.ar …la fel si alte programe,au sit-uri oficiale,in general utilizand numele acestora.O simpla cautare in google,cu numele programului,la care adaugam official website ne va indruma spre pagina oficiala.

Program pentru descarcat filme HightDefinition

Vuze se pare ca e noul nume al ¨Azureus¨,programul indragit si utilizat de foarte multe persoane din intreaga lume.

La fel ca si cu Azureus,daca utilizam Vuze, putem descarca de pe internet muzica,programe,filme,etc.In general programul se bazeaza pe torrenti,iar acest aspect,ii ofera utilizatoruui libertatea necesara atunci cand nu prea stiu pe unde sa mai caute noi surse de acest gen

E foarte prompt la cautarea dupa denumire,si destul de rapid la descarcarea filmelor.

Recomandat incepatorilor,deoarece e usor de utilizat,iar configurarea lui nu necesita cunostinte ample i legatura cu p2p.

Programul poate fi descarcat GRATIS de AICI .

Edito de fotografii Xara Xtreme Pro 4.0.4720

Xara Xtreme este un program creat pentru a raspunde necesitatilor ce se refera la modificarea si editarea fotografica a fotografiilor.

Programul detine diverse utilitati,filtre,etc,cu care se pot aplica efecte,elimina reactia de ¨ochii rosii¨,sau adaugarea de efecte speciale precum umbre sau reflectii.

Puteti descarca aplicatia de AICI .

Yahoo! Messenger 9.0 download – O ¨9¨ forma de chat.

Pana la urma,au nimerit si cei de la Yahoo! cuiul…dupa cateva luni bune in care versiunile candidate pentru locul noua din lantul de clienti de chat al acestei companii nu faceau altceva decat sa raporteze erori,sa se inchida din,sa nu conecteze cu serverele,sa nu fie compatibile cu Vista,etc.

O versiune anterioara,inclusiv,permitea personalizarea fiecarei ferestre de dialog,astfel incat,pentru fiecar amic aveai un aspect diferit…se pare ca a dat prea multe probleme,si ca s-a abandonat ideea…ce pacat.

Versiunea actuala promite conversatii mai clare,iar transmiterea video-apelului.Clientul Yahoo! Messenger 9.0,poate fi descarcata de AICI .

Joc de actiune gratis – Open Source

Jucausii care citesc acest blog mi-au cerut cateva recomandari in ceea ce privesc jocurile de actiune gratuite.Adevarul e ca nu am fost nevoit sa caut prea mult deoarece sunt amator de jocuri si programe gratis.

Unul din jocurile care mi-a atras atentia,este FREEDOOM ,iar creatorii acestuia nu s-au oprit doar la el,si se pare ca au avut inspiratie,chef si timp sa lanseze si alte jocuri.Toate acestea,le puteti descarca de AICI .

Driver video in openSUSE 11.0

Driver NVIDIA:

a) Pentru modelele noi,utilizati butonul de mai jos:
Nvidia-1click.png

b) Pentru NVIDIA Legacy,utilizati acest buton:

Nvidia-legacy-1click.png

Exista totusi posibilitatea ca SAX-2 sa nu detecteze noul X-server.Pentru a remedia acest lucru,scrieti in terminal,ca root,comanda:

# sax2-r

Cu aceasta comanda,SAX va detecta chipul NVIDIA si va va permite alegerea rezolutiei dorita.

Driver ATI:

Pentru a instala driverul ATI,utilizati acest buton:
1-click.png

Dupa ce s-au instalat pachetele necesare,deschideti un terminal cu privilegii de root,si scrieti comanda:

# sudo aticonfig –initial

Nota: Se recomanda restartarea calculatorului dupa instalarea driverelor.


*** articol preluat de pe en.opensuse.org/nvidia


Attansic L2/100 in openSUSE 11.0 – Driver Linux .

Ceva batai de cap am avut si eu atunci cand a trebuit sa configurez conexiunea la internet cu placa Attansic L2/100,(fara a dispune de o alta conexiune in pc-ul de probe),insa dupa cateva ore bune de cautat si descarcat diverse pachete utilizand alt pc conectat la internet,am dat peste solutie.

Daca nu va puteti conecta la internet cu pc-ul in care ati instalat openSUSE 11.0,atunci descarcati pachetul urmator cu alt pc:

http://people.redhat.com/csnook/atl2/atl2-2.0.5.tar.bz2

Acest pachet,trebuie extras,apoi,intrati in fisierul unde a fost extras,deschideti un terminal si scrieti urmatoarea comanda pentru a intra cu privilegii de root:

# su

Va va cere parola.Dupa ce ati introdus parola,continuati cu comanda:

# make

Cu acesta comanda,va fi creat “atl2.ko

Apoi scrieti comanda:

# insmod alt2.ko

Pentru a seta o adresa ip folositi comanda:

# ifconfig eth0 xxx.xxx.xxx.xxx

Nota: “xxx.xxx.xxx.xxx”reprezinta adresa ip locala a placii de retea.De obicei se utilizeaza adrese asemanatoare a: 192.168.1.100

LMMS – Linux MultiMedia Studio in openSUSE 11.0

Distributia linux in care mi-a functionat cel mai bine pana acum LMMS ,este cu siguranta openSUSE 11.0.Dar ce este LMMS ?!?

Pai…mai pe intelesul tuturor este un program pentru compus melodii,iar “fratele lui geaman”din Windows,Fruity Loops Studio,a facut ca LMMS sa fie preferat de foarte multe persoane din lumea muzicii.

Despre LMMS as putea spune ca e foarte stabil,ca include o multitudine de instrumente iar sample-urile pot fi importate din FL Studio.

Nu este foarte usor de utilizat,insa daca aveti talent la muzica si va place sa butonati,cu siguranta ca acest program nu va va lasa reci.Ca sa va faceti o idee referitor la asemanarea dintre FL Studio si LMMS,va las screenshoot:

LMMS Poate fi descarcat de aici: http://lmms.sourceforge.net/

COM Surrogate has stopped working – Error Vista & Nero

Daca ati instalat Nero in Windows Vista e posibil ca acest mesaj: ¨COM Surrogate has stopped working¨ sa va apara foarte des.

Pentru a repara conflictul,trebuie sa mergeti in:

C:/Program Files/Common Files/Ahead/DSFilter

In acest director,trebuie sa schimbi extensia urmatoarelor fisiere:

NeVideo.ax si NeroVideoProc.ax astfel incat acestea sa ramana ca in exemplul de mai jos:

NeVideo.ax.Bak

NeroVideoProc.ax.BAK

Ca si cum ar fi vorba de un Backup.

Dupa ce ati modificat extensia acestor fisiere,nu va mai aparea niciodata enervantul mesaj: ¨COM Surrogate has stopped working ¨

————————————————-

Publicitate:
Idei si Plan de afaceri! Pentru proprietarii de siteuri

Castiga Bani pe Internet – Descriere

Multe posibilitati ni se ofera pentru a catiga bani online,insa una din variantele cele mai interesante pare sa ramana varianta demonstrata in continuare.

1. Fa-ti cont utilizand acest Link: CLIK AICI PENTRU UN CONT NOU .

2. Personalizeaza-ti contul.

3.Configureaza-ti datele personale

4.Viziteaza pagini WEB si castiga bani.

5. Pana si de la Yahoo.com primesti bani pentru cautarile efectuate in internet,daca folosesti motorul de cautare expus in pagina BeRuby.

Nota: 1.Plata se face prin PayPal.Nu e necesar sa declari contul PayPal pana cand nu ai strans bani in contul BeRuby.

2.Daca e sa fiu serios,nu cred ca te vei imbogati cu aceasta metoda,insa cu siguranta ca vei putea plati cu banii castigatii de aici conturi de Skype,RapIdShare,Cumparaturi pe Ebay,sau servicii web.Daca ajungi sa castigi destul incat sa se merite sa scoti banii din cont,cu atat mai bine.Eu voi proba sa vad daca depasesc sume de 400 de €,(maximul beneficiu personal obtinut cu Adsense).Din spusele unor cunoscuti ce utilizeaza acest serviciu,poti castiga in jur de 600 de € lunar.Bafta !!! :P

CLIK AICI PENTRU UN CONT NOU

Drivers ZyDAS ZD1211 pentru Windows Xp,Vista,Linux, si Mac

Dupa cautat si cautat driverul acestui chipset,mi s-a parut o buna idee publicarea acestuia,deoarece nu a fost usor de gasit pe internet,asa ca a trebuit sa apelez la cunoscuti care mi-au imprumutat cd-ul original.

Foarte raspandit acest chipset,desi de curand Atheros,l-a redenumit,iar noul nume este AR5007EG….din cate am inteles.Oricum,mie nu mi-a functionat cu ZD1211 cu driverul AR5007EG…dar totusi,fie…

Aici va las un link de unde puteti descarca un fisier .zip cu driverele pentru Windows 2000,Windows Xp,Windows Vista,Linux si Mac.

>>>>> Click Aici pentru Download <<<<<

Defragmentator de Registru Gratuit. Optimizare Windows

E foarte important ca Windows,fie Vista sau Xp,sa fie mereu supus unor procese de curatenie si intretinere.Iar cand spun ¨curatenie¨ atunci cand e vorba de un sistem operativ,nu ma refer la stersul ¨ferestrei¨ (Windows :) …desi ar fi o buna idee sa incercati :) .

Dupa cum vorbeam in articole anterioare,atunci cand instalam un program,in registrul sistemului operativ,sunt modificate sau adaugate diverse optiuni noi.Desi unele programe atunci cand sunt dezinstalate nu lasa urme,altele obisnuiesc sa lase prea multe.

Pentru a ¨curata¨ registrul Windows,avem nevoie de o aplicatie de incredere,iar daca e gratis,cu mult mai bine.. nu ?!? …stiam :P

Am sa va propun un program interesant – iar daca il veti folosi cu grija,veti putea imbunatati randamentul sistemului operativ – numit Auslogics Registry Defrag,care se ocupa de aceasta munca ¨murdara¨ :) .Programul poate fi descarcat gratis,si este disponibil atat pentru Vista cat si pentru Xp.Il puteti descarca utilizand urmatorul link:

>>>> Descarca Gratis Auslogics Registry Defrag <<<<

Program pentru eliminat drivere inutile.

Fie ca e vorba despre o camera Web anterioara,o placa video/audio folosita cu vreme in urma,etc.,sau pur si simplu de un produs pe care nu il mai folosim dar care a functionat cu drivere,trebuie sa stim ca daca nu am dezinstalat acele drivere atunci cand am renuntat la produsul de hardware (component fizic),acestea continua sa ramana in S.O.,si uneori ¨deranjeaza¨ rularea sistemului operativ.

Pentru a dezinstala driverele innecesare – REPET: INNECESARE !!! – avand grija sa nu dezinstalati drivere in uz,puteti utiliza programul Driver Sweeper care poate fi descarcat gratis de aici:

>>>> Descarca Gratis Driver Sweeper <<<<

Program pentru optimizat Windows

E strict necesar ca din cand in cand sa eliminam fisierele temporale,sa defragmentam HDD-UL,sa curatam registrul,etc.,si putem face acest lucru utilizand o serie de aplicatii gratuite,sau o aplicatie de plata precum TuneUp… insa daca nu avem bani sau pur si simplu nu vrem sa platim nimic pentru software,cautam o aplicatie asemanatoare,dar gratis… insa gasim ?!?

Nu va pot spune ca e la fel de bun,mai bun/prost decat programul ¨X¨,pentru ca eu nu am vazut mare diferenta,insa va propun solutia de optimizare gratuita,oferita de Grarysoft.

Pentru a descarca aplicatia,utilizati link-ul de mai jos:

>>>> Descarca Glary Utilities Aici <<<<

Program pentru descarcat muzica de pe Last.Fm – www.lastfm.com

Nu stiu de ce trebuie sa ne complicam viata cu descarcatul de muzica de pe Ares,Emule,odc,strong dc,etc…si sa cautam mereu in google,nume de albume noi,nume de melodii,etc.

E clar ca toti avem interpreti favoriti,sau cel putin stim ce gen de muzica ascultam.Daca e asa,atunci ar trebui sa iti faci un cont de Last.fm,pe site-ul www.lastfm.com ,sa-ti alegi artistii favoriti,sau genul de muzica preferat,sa-ti cobori player-ul Last.fm,si sa asculti melodiile cantaretilor alesi.

Daca in realitate asculti muzica in metrou,autobuz,etc…atunci poti utiliza programul TheLastRipper

Dupa ce ai descarcat si instalat acest program, trebuie sa-ti configurezi numele de utilizator – username -,si parola – password -,pentru ca acesta sa se conecteze direct la contul tau de Last.fm, apoi configurezi directoriul unde vrei sa iti salveze melodiile inregistrate.

E foarte util deoarece inregistreaza in format .mp3,si toata lumea stie ca toate reproductoarele admit acest format,la fel ca si majoritatea telefoanelor de pe piata de telefonie mobila.

Cum si unde se salveaza melodiile ?!?

Dupa cum am mai spus,se salveaza in format .mp3,in subdirectoare create dupa numele interpretului,care la randul lor sunt dividite dupa numele albumelor.

Programul e foarte usor de configurat si utilizat,si e disponibil pentru Mac,Linux si Windows.Eu personal il folosesc pentru a descarca melodiile si albumele care nu stiam ca exista,din genul de muzica ce ascult,sau pentru descarcarea albumelor interpretilor mei preferati,precum Chenoa,Malu,Mariah Carey,Melendi,etc.

>>>> Descarca Gratis TheLastRipper Aici <<<<

Daca Bill Gates s-ar fi numit Bill Windows…

Articolul cu numarul 1 in categoria articolelor inutile din acest blog,este acesta…Insa apelez la cunostintele voatre,pentru a-mi rezolva o nedumerire ¨persolana¨…

Daca Bill Gates, (Bill Porti),s-ar fi numit Bill Windows, (Bill Ferestre),cum s-ar fi numit sistemul operativ ?!? ¨Gates Xp Home Edition¨,( Porti Xp Editie Casa), ori in cazul Vista,(vedere), Gates Vista Ultimate , (Ultima Vedere a Portii ?!? )…

Oricum ai face, cred ca ajungi la acelasi rezultat ca si atunci cand in intrebi pe agentul 007 cat e ceasul…. ¨- Trei,Trei patruzeci si cinci. ¨