2 dec. 2012

Programe pentru calculator pe care trebuie neapărat să le cunoști

Am întocmit o listă cu acele programe pentru calculator pe care le consider destul de importante pentru a recomanda tuturor să le instaleze și folosească. După cum veți vedea, din listă vor face parte atât programe de mentenanță și optimizare a calculatorului cât și aplicații cu care putem realiza diverse acțiuni de care ne lovim zilnic, cum ar fi sincronizarea de fișiere, descărcarea de muzică, editarea și redactarea documentelor office, citirea documentelor PDF și creșterea securității sistemului.

 

Program de curățat calculatorul


 
Program de curațat Windows-ul


CCleaner este unul dintre cele mai renumite și respectate programe gratuite de curățare a fișierelor temporare și a registrilor Windows. Tot în CCleaner regăsim și instrumente de optimizare a pornirii calculatorului, eliminare a tuturor datelor de pe Hard Disk și altele. Programul este disponibil atât în versiune instalabilă cât și în versiune portabilă. Îl puteți descărca de aici.


Program de descărcat muzica



Programe pentru calculator de descarcat muzica


Dacă obișnuiești să descarci muzică de pe Internet atunci Songr este programul de care ai nevoie. In bara superioara a acestuia ai o casetă în care introduci numele melodiei pe care vrei să o descarci, a albumului din care face parte sau a interpretului său, iar programul va căuta pe Internet toate locațiile în care aceasta este disponibilă pentru download și ți le va afișa sub forma unei liste. Un click-dreapta pe numele melodiei și un altul pe “Descarcă” vor fi suficiente pentru a obține melodia dorită. Poți obține acest program de descărcat muzică de pe site-ul său oficial.

 

Program de văzut filme


 
Programe pentru calculator: program de văzut filme


VLC este unul dintre cele mai bune programe gratuite cu care poți viziona filme pe calculator deoarece dispune de propriile-i codec-uri, are un consum foarte redus de resurse și mai este disponibil și în versiune portabilă; iar cu asta am enumerat doar o parte din principalele motive pentru care l-am inclus în această listă de programe pentru calculator recomandate. Pentru a descărca acest program vizitează site-ul său oficial.

 

Program de arhivare și dezarhivare fișiere comprimate


 
Programe pentru calculator: 7-Zip



Odată era la modă WinRAR, acum 7-Zip i-a luat locul deoarece este gratuit, rapid și foarte eficient la arhivarea și dezarhivarea fișierelor în mai multe formate de compresie. Programul este compatibil cu toate versiunile de Windows și dispune bineînțeles și de o versiune portabilă. Descarcă-l de aici.

Program de citit documente PDF


 
Programe pentru calculator: Cititor de documente PDF


Chiar dacă Google Chrome include propriul cititor de documente PDF și în ciuda faptului că până și Windows 8 a fost dotat cu un cititor PDF, tot ai nevoie de un program de citit documente PDF dacă vrei să deții controlul asupra acestui format atât de răspândit. Așa cum deja te-am obișnuit, și PDF-XChange Viewer dispune de o versiune portabilă, este gratuit și are un consum de resurse foarte redus comparativ cu majoritatea celorlalte programe dedicate aceleiași sarcini. Poți descărca acest program de aici.

 

Program de eliminat malware și spyware


 
Programe pentru calculator: Malwarebytes


Dintre toate programele pentru calculator dedicate eliminării codurilor malware și spyware acesta este preferatul meu. Oficial nu dispune de o versiune portabilă deoarece sarcinile pe care le îndeplinește s-ar vedea serios afectate și chiar dacă veți întâlni variante portabile neoficiale vă recomand să nu le folosiți dacă vreți ca după scanare să plecați având certitudinea că totul este așa cum trebuie să fie. Îl puteți descărca de aici.

 

Program de reparat conexiunea la Internet


 
Program de reparat conexiunea la Internet


Se poate întâmpla să deschizi calculatorul și să observi că acesta nu este conectat la Internet chiar dacă, cel puțin teoretic, conexiunea ar trebui să funcționeze fără nici un fel de probleme. Complete Internet Repair este unul dintre acele programe pentru calculator pe care ai face bine să-l ai tot timpul la îndemână, pe un stick USB sau pe un CD ori DVD în care obișnuiești să-ți păstrezi aplicațiile de care poți avea nevoie atunci când nu ai acces la Internet pentru a le descărca. Programul este gratuit, portabil și poate fi descărcat de pe site-ul său oficial.

 

Pachet office gratuit pentru Windows


 
programe_pentru_calculator_office


Dacă lucrezi cu documente, foi de calcul, prezentări sau baze de date atunci ai nevoie de un pachet office. LibreOffice este un suită de aplicații gratuite care le înlocuiesc destul de bine pe cele existente în pachetul comercial Microsoft Office. Nu te costă nimic, este în limba română și dispune de materiale ajutătoare pentru cei care-l folosesc pentru prima dată. Pachetul LibreOffice poate fi descărcat pentru Windows de pe site-ul său oficial.

 

Program de ascultat muzică


 
programe_pentru_calculator_AIMP3


Dinte toate programele de ascultat muzică disponibile pentru calculatoarele cu Windows, AIMP3 este cu siguranță cel mai bun în momentul de față. Cu ajutorul său poți asculta toate formatele audio folosite la publicarea melodiilor, asculta posturi de radio ce transmit prin Internet, crea playlist-uri, adăuga locații online ale fișierelor și multe altele. Descarcă AIMP3 de aici.

 

Program de modificat poze / fotografii


 
Programe pentru calculator: Editor grafic


Am văzut că mulți, atunci când vine vorba de programe de modificat poze, se laudă că au instalat Photoshop. După ce-i întrebi ce știu să facă cu el, dau din umeri după ce-ți enumeră câteva operații bazice. Dar de avut îl au… La ce folos să ai în sistem o aplicație care ocupă de minim zece ori mai mult spațiu și care consumă de câteva ori mai multe resurse pentru a face același lucru pe care l-ai putea face foarte simplu cu Paint.NET? Nu, chiar n-ai motive să o faci. Așa că, dacă nu este adeptul folosirii unuia dintre zecile de  programe de modificat poze online, îți recomand să folosești Paint.Net deoarece sunt convins că vei avea mai mult decât suficient cu el dacă nu ești fotograf sau grafician. Pentru a-l descărca vizitează site-ul său oficial.

 

Program de sincronizare fișiere între mai multe calculatoare


 
Programe pentru calculator: Dropbox


Dacă ai mai multe calculatoare, de exemplu un sistem desktop și un laptop sau un smartphone cu Android ori un iPhone și obișnuiești să transferi fișiere între acestea, atunci Dropbox este aplicația de care ai nevoie! Dropbox este un program pentru calculator și telefoane mobile inteligente care sincronizează folderele între mai multe dispozitive. E gratuit și îți oferă chiar din momentul creării contului 5 GB de spatiu pe care să-l folosești cum vrei. Pentru a descăca ultima versiune a Dropboxclick aici.

 

Program Antivirus cu un consum redus de resurse


 
Programe pentru calculator: Antivirus Gratuit


Antivirusul joacă un rol foarte important în siguranța sistemului nostru dar asta nu înseamnă că trebuie să consume și cele mai multe resurse. Nu ne-am cumpărat calculatorul pentru a rula Antivirusul, ci l-am cumpărat pentru a lucra cu el, pentru a vedea filme și asculta muzică, pentru a ne juca si naviga pe Internet! Acesta este și motivul pentru care Antivirusul trebuie neapărat să aibă un consum cât mai redus de resurse și să ne protejeze de cele mai răspândite amenințări.

Mie îmi place Panda Cloud Antivirus Free; poate că nu o fi el pe prima poziție în topul soluțiilor Antivirus, dar nici noi magnetul tuturor virușilor din lume! Eu îl folosesc de aproape un an pe netbook și n-am avut nici un fel de probleme așa că vi-l recomand și vouă cu cea mai mare încredere. Îl puteți descărca de aici.

Și cam asta ar fi lista programelor pentru calculator pe care vă recomand să le folosiți cu încredere. Ar mai fi fost câteva de adăugat, dar haideți să le lăsăm pentru un nou articol. Până atunci vă recomand să citiți și programecalculator.ro și nib.ro deoarece au articole zilnice despre aceste subiecte care atât de mult ne pasionează.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu