13 ian. 2012

Câte programe pot fi instalate într-un calculator

De foarte multe ori mi-a fost adresată întrebarea "Câte programe pot fi instalate în calculator ?" și chiar nu ma mir având în vedere că majoritatea celor ce-si cumpără un PC, atunci când se află în față vânzătorului, îl întrebabă:

Da pot să mă joc pe el și să stau pe Facebook ? Da pot să văd filme ?
O întrebare, pe cât de naivă pare, pe atât de inutilă. Vorbim de un calculator! Bineînțeles că vei putea să stai pe Facebook, instala un program de modificat poze, rula un joc, etc.



Întrebarea conrectă nu e "Pot, ori nu pot să... ?" ci "De câte ori îl voi înjura în timp ce rulez cutărică joc ?", "Câte capace îi voi da dacă instalez în el ultima versiune de Windows, ori, dacă ma apuc să editez un film ?"

Mai mult de atât, cui adresăm această întrebare ?!? Vânzătorilor care, în cele mai multe cazuri primesc un comision pentru fiecare produs vândut ?!? Pai timpul ala, înainte de toate ne va întreba ce buget avem apoi, cu siguranță ne va găsi un "chilipir" cum nu vom mai găsi nici în Somalia dacă ar fi să mergem...

Programele, pentru a putea fi rulate, vin cu anumite specificații din care vom înțelege clar resursele hardware minime pentru a putea fi rulate. Dar asta nu vrea să spună că, dacă dispunem de un calculator care îndeplinește la "milimetru" cerințele de sistem ale unui joc, în acest calculator nu vom mai putea rula nici măcar Notepad-ul. Cel mai probabil nu o vom putea face simultan...

Totuși, câte programe pot fi instalate într-un calculator ?

Iar începem ?!?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu