1 feb. 2012

Cum să ștergi, să modifici sau să dezactivezi intrările duplicate din lista de Boot-are a Windows XP

Deții un computer cu Windows XP care are mai mult de o intrare în lista de boot-are ? Nicio problemă! Există câteva modalități prin care poți scăpa de nesuferitul mesaj care îți cere să selectezi sistemul de operare cu care dorești să lucrezi.


Pentru a modifica sistemul de operare cu care pornește calculatorul, în caseta "Run Command", scrie "sysdm.cpl" și apasă tasta Enter. În fereastra care se va deschide, la tab-ul "Advanced", în "Startup and Recovery" fă click pe butonul "Settings":


În noua fereastră, la "Default operating system", selectează optiunea corectă apoi, la "Time to display recovery options when needed" redu timpul de așteptare la 5 secunde:


Fă un restart și așteaptă să vezi dacă pc-ul pornește cu sistemul de operare corect. Dacă este așa, poți reveni la aceste setări și deselecta caseta dinaintea "Time to display recovery options when needed". În caz contrar, alege altă opțiune și repetă pașii până când dai cu opțiunea corectă.

După cum ai văzut, să modifici lista de boot-are a Windows XP nu este chiar așa de complicat pe cât se spune. E drept că există și programe care fac acest lucru însă nu văd de ce le-am folosi...

Un comentariu:

  1. Buna..Eu nu ma prea pricep la calculator, doar la programe si alte chestii..ceea ce vreau sa intreb este: este normal ca atunci cand dau scanare de virusi sa-mi arate in coloana de boot-uri9sau cum se spune) numarul 9? nu ma pricep...ce-i drept calculatorul meu a trecut printr-o serie extrem de vasta de reparari si adaugiri de componente, iar azi cand am pornit pc-ul, desi am auzit beep-ul acela si am vazut logo-ul de la Windows, dupa asta nu s-a mai intamplat nimic, ecranul a ramas negru, dar vedeam cursorul, a trebuit sa-l inchid si sa-l repornesc ca sa mearga, dar cred ca asta are legatura cu placa video...

    RăspundețiȘtergere