29 oct. 2009

Cum imi fac un blog ?!?

1. Definitie Blog : Jurnal personal in care,autorii,expun pareri,propuneri,idei,amintiri,etc.,publicat in internet,astfel incat,unele persoane sau orice utilizator au acces la mesajele publicate pentru a citi si uneori,opina pe tema tratata de acestea.

2. Cat costa ?!? - Detinerea unui blog,necesita recursuri financiar atunci,si doar atunci cand dorim un nume special pentru acesta,fara nici o alta adaugare la adresa acestuia.(ex: WWW.BLOGULMEUDETOTBLOGU.RO). In cazul in care nu ne deranjeaza faptul ca la adresa blogului se adauga numele serviciului de gazduire gratuita ( ex: WWW.BLOGULMEUDETOTBLOGUL.WORDPRESS.RO; luand ca exemplu gazduirea in WordPress),detinerea acestui ¨jurnal virtual¨ nu ne costa nimic altceva mai mult decat timp,efort si dorinta de a invata si impartasi cunostintele cu alte persoane.

3. Ce public in blogul meu ?!? – In blogul personal,tema poate varia in funtie de hobby,slujba,activitati,etc.,si de foarte multe ori,Blog-erii,publica articole a caror subiecte au oarecum legatura cu una din activitatile practicate de acestia.E clar ca daca blogul se numeste ¨cum faci curat in sticla de pepsi¨,nu e oportun sa publici articole referitore la cresterea ovinelor…cred ca ati captat ideea.

NOTA: Adesea intalnesc blog-uri care trateaza subiecte vrute si nevrute,astfel incat,incepand sa citesti un articol referitor la programe informatice,ajung la un punc in care,inveti sa cureti pantalonii de …constiinta….

4. Aspectul blogului: – ¨Aspectul nu conteaza…¨,mda,parca nici marimea….¨fetele stiu de ce¨… Asta se obisnueste sa se spuna pe ici colo cand primim instructiuni despre crearea unui blog sau pagini web.

Parerea mea,e ca ASPECTUL CONTEAZA… imagineaza-ti un blog cu fond negru si litere gri…mi s-a intamplat de multe ori sa intalnesc astfel de ¨opere maestre¨,si sincer,cred ca un extraterestru nu ar fi avut probleme daca s-ar fi pus pe cititul articolelor publicate;ins eu,om normal ( in oarecare masura :) ),dupa citirea catorva randuri,cu ochii inlacrimati ( nu de la mesajul transmis in blog…) am inchis repejor,si am cautat ceva mai ¨citibil¨.

5. Unde imi fac blog ?!? – Unul din serviciile cele mai utilizate pentru scrierea si publicarea blogurilor,este serviciul oferit de WordPress…insa,aveti multe alte alternative.

In medie,pentru crearea unui nou cont,se intarzie cam 5,maxim 10 minute.

Daca ti-ai propus publicarea unui blog,iti doresc bafta,inspiratie,spor si multe vizite…

Anti Spam – Protectie impotriva mesajelor nedorite

SPAM poate fi numit orice mesaj primit care nu a fost solicitat.Ori de cate ori primim un mesaj publicitar,la sursa caruia nu ne-am inscris,primim SPAM.

La ce e folositor un program Anti Spam ¿?¿

Un astfel de program,este extrem de util atunci cand utilizam adresa de e-mail foarte des pentru a fi in contact cu clientii si colaboratorii nostri,sau pur si simplu,pentru a vorbii cu amicii.

Ce face un Anti Spam ?!? Pai…principala caracteristica a acestuia,este ¨curatatul¨ casutei postale de mesajele care sunt inutile,filtrand aceste mesaje in functie de reclamatiile primite de la miile de utilizatori din intreaga lume.

Unde poate fi ¨atasat¨acest program ?¿? Programul este util,doar atunci cand folosim un alt program pentru citirea e-mail-urilor,si nu citim aceste mesaje,prin intermediul explorerului web.Programe pentru citit e-mailurile …. Outlook,Thunderbird,etc

SPAMfighter este unul din putinele programe ce blocheaza mesajele SPAM,de distributie libera,(gratis),care in afara de faptul de a fi un ¨Microsoft Gold Certified Partner¨,este utilizat de milioane de persoane.

SPAMfighter poate fi descarcat gratis de AICI .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu